top of page

Andning och stress

När vi föds tar vi vårt första andetag och när vi dör, vårt sista, det vet vi alla.

Däremellan händer livet och det kan på många sätt påverka oss och hur vi andas.

 

En baby andas helt perfekt från början, om inte något är fel med kroppen och andningsorganen. Sen kan stress, ångest och trauman påverka kroppen och därmed andningen, så att vi inte andas fritt.

När vi inte andas fritt får hjärnan inte det syre och den koldioxid som den behöver och hjärnan börjar fungera sämre.

Vi kan inte tänka klart och mår inte heller så bra.

Andningseffekten

Med Andningseffekten, som är ett sätt att jobba medveten med sin andning på, lär jag dig långsamma mjuka övningar, som hjälper dig att hitta lugnet.

Genom övningarna hittar du ganska snabbt djupandingen och närvaron. Övningarna mjukar upp psoas-musklerna och diafragman och löser upp stressen i kroppen.

Det är enkla övningar som du lätt kan göra hemma, när du först har lärt dem. Bara tio minuters övning varje dag, kommer göra en stor skillnad i hur du mår.

Varför Andningseffekten?

 

Bakgrunden till att jag nu jobbar med Andningseffekten är att jag själv har varit drabbad av stress och utbrändhet. Jag har även haft hosta och astma i mer än 20 år utan att något eller någon har kunnat hjälpa mig, tills jag hittade detta verktyg.

Andningen har jag jobbat med genom mitt arbete med röst och sång, men hostan hade förstört min egen sång- och talröst, även om jag kände till och kunde sång och talteknik.

Redan efter första dagen jag tränade Andningseffekten, hostade jag mindre och efter två månader med träning 10-20 minuter i 5 dagar av 7 per vecka, hostar jag nästan inte.

Det var som att jag hittade precis den pusselbit som fattades, och som jag hade sökt så länge. Därför utbildade jag mig till tränare i Andningseffekten hos Øjeblik/Lise-Lotte Larsen i Danmark och kan nu erbjuda det här i Sverige.

Pris:

Jag föredrar att jobba med grupper, eftersom där händer något när man andas tillsammans i grupp.

Gruppen hjälper varje person att fokusera och gå in i det som sker.

Även enskilda sessioner kan bokas vid behov.

 

Andningssession enskild på 60 min. 1200 kr

Gruppträning med max 6 pers måndagar 16:30-18:00 pris 1450 kr inkl. moms för 5 tillfällen

Heldagsworkshop max 6 pers. 9 -16  pris 2000 kr. inkl. moms. För datum se kalendern.

bottom of page